Telefon +36704333222 E-Mail info@nt-service.hu
Facebook  
Domain név regisztráció


Gyakran ismételt kérdések (GY.I.K)

+36706334000
Szervereinket magas minőségű komponensekből építettük, mivel a megbízhatóság volt a legfontosabb szempont a tervezésnél. Minden szerverben Intel® Xeon vagy Intel® Core™ i7 processzor dolgozik, a tároló rendszer RAID 1 -ben működik az adatbiztonság érdekében, melyet Adaptec kártyák szolgáltatnak. Szervereinkben Intel® Business-Class SSD meghajtók biztosítják az adatok gyors elérését és a megbízhatóságot. Minden szerverünk 100/100MBps adatkapcsolattal rendelkezik, melyet Közép-Európa egyik legjobban védett és legjobban felszerelt adatközpontja, a Magyar Telekom Nyrt. tulajdonában lévő Dataplex szolgáltat. Szervereinken a kifejezetten hosting célra kifejlesztett CloudLinux operációs rendszert használjuk a világelső cPanel adminisztrációs felülettel együtt. A CloudLinux operációs rendszernek köszönhetően minden felhasználó tárhelye egy külön virtuális elzárt környzetben működik, így a felhasználók nem tudnak semmilyen módon egymásra hatni. Utóbbi technológiának köszönhetően az sem fordulhat elő, hogy valamelyik tárhely elveszi a többi felhasználótól az erőforrásokat. Egy szerverre csak addig helyezünk el tárhelyeket, ameddig a szerver erőforrásai azt bőven engedik, így tudjuk a folyamatos jó sebességet és kiváló szolgáltatást biztosítani Ügyfeleinknek.

Szervereinken jelenleg 2db erőforrás kiosztás van érvényben.

Normál tárhelyeinken (minden, ami nem Üzleti):

- CPU Limit: 100%
- Virtual Memory Limit: no limit
- Physical Memory Limit: 256MB
- maxEntryProcLimit: 20
- Number of processes limit: 100
- I/O limit: 1024


Üzleti tárhelyeinken nagyobb erőforrást kínálunk, amely jobban látogatott vagy erőforrásigényesebb weblapok esetében lehet hasznos:

- CPU Limit: 200%
- Virtual Memory Limit: no limit
- Physical Memory Limit: 512MB
- maxEntryProcLimit: 40
- Number of processes limit: 100
- I/O limit: 2048


Szervereinken Apache 2.2 webszerver, MySQL 5.5.42-cll-lve verzió fut, PHP választható 4.4 - 5.6 verziókig. A szerverek szoftvereit folyamatosan frissítjük.Tárhelyét FTP kliens programon keresztül érheti el a legegyszerűbben. Mi a Filezilla kliens programot javasoljuk, de a Total Commander is egy jó alternatíva lehet. Érdemes figyelembe venni, hogy utóbbi program alap esetben nem tud biztonságos módon kapcsolódni szerverünkhöz. Amennyiben a biztonságos kapcsolódást szeretné használni (ajánlott), úgy érdemes mindenképpen a Filezilla klienst választani, amely letölthető innen! A tárhelyen a "public_html", vagy a "www" mappába kell alapértelmezetten a tartalmat feltöltenie, amelynek tartalma tárhelyének fő domain neve alatt fog megjelenni. Ha kiegészítő tartományt hozott létre (egy tárhelyen több domain nevet helyezett el), akkor a kiegészítő tartomány létrehozása alatt megadott mappába kell a tartalmat feltölteni az adott domain névhez, amely alapértelmezetten a domain nevével egyezik meg a public_html mappa alatt! Tárhelyét a cPanel admin felületre történő bejelentkezés után a Fájlok -> Fájlkezelő menüpontban is elérheti külön program használata nélkül. Igaz utóbbi megoldásnál egyszerűbb kezelhetőséget biztosít egy FTP kliens használata.

Az általános FTP beállítások a következők:

FTP szerver címe: ftp.azöndomainneve.hu
Alapértelmezett FTP port: 21
FTP kiszolgáló biztonságos eléréséhez szükséges beállítás Filezilla esetén: explicit FTP over TLS

Mindenhol „azöndomainneve.hu” helyére a saját teljes domain nevét kell helyettesíteni pl. ha az Ön domain neve a "pelda.hu", akkor az FTP szerver neve "ftp.pelda.hu" lesz! Filezilla FTP kliens beállításához görgessen lejjebb!A biztonságos kapcsolódást megvalósító beállításokat képekkel illusztrálva mutatjuk be. Első lépésként telepítse a Filezilla FTP kliens programot innen, majd indítsa el azt! A telepítést nem vezetjük végig, mivel az csak alapvető informatikai ismereteket igényel.

1. Indítás után kezdő képernyőnek az alábbi képet kell látnia (első induláskor megjelenhet egy köszöntő ablak, amelyet bezárhat).

Filezilla


2. A következő lépésben kattintson a Site Manager ikonra.

Filezilla


3. A "Kedvenc Helyek" elnevezésű ablak jelenik meg, ahol mi már létrehoztunk egy SRV1 és egy SRV2 elérést régebben.
Most azt mutatjuk meg, hogy Ön hogyan tudja saját FTP elérését beállítani.

Filezilla


4. Kattintson az "Új állomás" gombra, majd adjon egy tetszőleges nevet az új FTP elérésének, amely azonosítja azt a programon belül.

Filezilla"


5. Mi névnek az "entarhelyem.hu" nevet adtuk, amely jelen esetben megegyezik a példa domain nevünkkel.
Következő lépésként a "Kedvenc Helyek" ablak jobb oldali részénél a cím mezőben adjuk meg az FTP szerver címét.
Ez a mi esetünkben példa szerint az "ftp.entarhelyem.hu". Ha Önnek a domain neve pelda.hu akkor az FTP szerver címe az "ftp.pelda.hu" lesz!
A port mezőt hagyja üresen!
A "Protocol" mezőt hagyja az alapértelmezett "FTP - File Transfet Protocol" beállításon!
Az "Encriptyon" résznél válassza a legördülő menüből a "Require explicit FTP over TLS" beállítást!
A "Logon Type" résznél hagyja az alapértelmezett "Normál" beállítást.
A "Felhasználó név" és "Jelszó" résznél értelemszerűen adja meg az FTP elérés felhasználónevét és jelszavát.
Alap esetben az adatok megegyeznek a tárhely felhasználónevével és jelszavával, amit igényléskor megküldtünk Önnek.
Ha elkészült, akkor kattintson a "Csatlakozás" gombra.

Filezilla


6. Sikeres csatlakozás esetén meg fog jelenni egy figyelmeztető ablak a kiszolgáló biztonsági tanúsítványáról.
A megjelenő ablakban el kell fogadni a tanúsítványt, és meg kell jegyeztetni a beállításokat.
Ha ez megtörtént, akkor indulhat a fájlátvitel a számítógépünkről a tárhelyünkre.
Később, ha a programot bezárta és újra megnyitotta, akkor az 2. pontban mutatottak szerint az elmentett kapcsolatot újra tárcsázhatja a Site Manager ikonra kattintással és a kapcsolat kiválasztásával.

FilezillaA cPanel adminisztrációs felület a következő formátumú linken érhető el: https://cpanel.azöndomainneve.hu:2083

FIGYELEM! Ügyeljen arra, hogy a cPanel elérésnél feltétlenül https:// -el írja a hivatkozást! Mindenhol „azöndomainneve.hu” helyére a saját teljes domain nevét kell helyettesíteni! Például ha az Ön domain neve a "pelda.hu", akkor a cPanel elérése "https://cpanel.pelda.hu:2083" lesz! Amennyiben böngészője a kapcsolatot nem biztonságosként említi (ez azért fordul elő, mert saját tanúsítványunkat használjuk hitelesítő cégek tanúsítványai helyett), akkor lépjen tovább, vagy adja hozzá a kivételekhez a kapcsolatot! Utóbbit az alábbiakban képekkel is szemléltetjük példaként az "nt-service.hu" domain nevet használva. Miután megjelent a weboldal, a felületre az igényléskor kapott felhasználó név és jelszó segítségével tud belépni. A felületen a jelszót és az összes elérés (E-Mail, FTP stb.) jelszavát meg tudja változtatni.

Internet Explorer böngésző esetén:

Cert-Help


Mozilla Firefox böngésző esetén:

Cert-Help

Cert-Help

Cert-Help


Google Chrome böngésző esetén:

Cert-Help

Cert-Help


Ha sikeresen továbblépett, akkor ezt a képernyőt kell látnia, ahol be tud jelentkezni.

cPanel

A Webmail felület a következő formátumú linken érhető el: https://webmail.azöndomainneve.hu:2096

FIGYELEM! Ügyeljen arra, hogy a Webmail elérésnél feltétlenül https:// -el írja a hivatkozást! Mindenhol „azöndomainneve.hu” helyére a saját teljes domain nevét kell helyettesíteni! Például ha az Ön domain neve a "pelda.hu", akkor a Webmail elérése "https://webmail.pelda.hu:2096" lesz! Amennyiben böngészője a kapcsolatot nem biztonságosként említi (ez azért fordul elő, mert saját tanúsítványunkat használjuk hitelesítő cégek tanúsítványai helyett), akkor lépjen tovább, vagy adja hozzá a kivételekhez a kapcsolatot! Utóbbit képekkel is személtettük a "Hogyan érhetem el a cPanel adminisztrációs felületet?" részben. Miután megjelent a weboldal, az azonosításhoz a teljes e-mail címet és az e-mail címhez megadott jelszót kell megadni! Belépés után kiválaszthatja azt a felületet, amelyet levelezésre szeretne használni, mi a Roundcube -ot javasoljuk.

Webmail felület belépési oldala az "nt-service.hu" domain nevet használva példaként:

Webmail

Amennyiben kliens programon (Outlook, Mozilla Thunderbird stb.) keresztül szeretné levelezését elérni, akkor az alábbi beállításokat kell alkalmaznia. Mindenhol „azöndomainneve.hu” helyére a saját teljes domain nevét kell helyettesíteni! Például ha az Ön domain neve a "pelda.com", akkor a POP3 szerver neve "mail.pelda.com" lesz! Minden kiszolgáló hitelesítést igényel, ügyeljen arra, hogy az azonosításhoz a teljes e-mail címet és az e-mail címhez megadott jelszót kell megadni a levlező program beállításánál! Titkosított kapcsolat esetén hibás/nem megbízható tanúsítványra való felhíváskor lépjen tovább és adja hozzá a kivételekhez a kiszolgálót! Az SMTP szolgáltatásunk csak abban az esetben működik, ha azt az Ön internetszolgáltatója engedélyezi! Ha az Ön internetszolgáltatójánál nincs engedélyezve külső SMTP kiszolgáló használata, akkor az internetszolgáltató által biztosított SMTP kiszolgálót kell használni!

POP3 kiszolgáló: mail.azöndomainneve.hu
Normál elérés port: 110
Biztonságos elérés: STARTTLS
Biztonságos elérés hitelesítés: normál jelszó
Biztonságos elérés port: 110

IMAP kiszolgáló: mail.azöndomainneve.hu
Normál elérés port: 143
Biztonságos elérés: STARTTLS
Biztonságos elérés hitelesítés: normál jelszó
Biztonságos elérés port: 143

SMTP kiszolgáló: mail.azöndomainneve.hu
Normál elérés port: 25
Biztonságos elérés: STARTTLS
Biztonságos elérés hitelesítés: normál jelszó
Biztonságos elérés port: 587

Segítség levelező programok beállításához:

Outlook 2010, Outlook 2013 és Office 365 használata eseténA .hu domain regisztrációs szabályzat 2011.06.01 napjától módosult, megváltozott a .hu és másodszintű domainek regisztrálásának feltétele/menete. A legfontosabb változás az, hogy az igényelt domain nevek szinte azonnal beregisztrálásra kerülnek, így a 14 napos várólistára kerülés megszűnt. A regisztrációs szabályzat megfelelő pontja: 1.2.3.5. Ha az igény megfelelő, akkor az ellenőrzést követően azonnal az igénylő feltételes használatába kerül, és azt a Nyilvántartó webszerverén egyidejűleg nyilvánosan kihirdeti a delegálásra váró domainek listájában. A feltételes használat alatt az igénylő a domaint műszakilag használhatja, azonban a domain végleges delegálásra csak abban az esetben kerül, ha a kihirdetés kezdő napjától számított 8 napon belül nem emelnek ellene panaszt. Általánosságban elmondható az általunk regisztrált .hu és nemzetközi domain nevekre, hogy azok a sikeres igénylést követően néhány munkanapon belül regisztrálásra kerülnek.Cégünk domain regisztrációt csak a kiválasztott domain név végződésének megfelelő Domainregisztrációs Szabályzat elolvasása és elfogadása után indíthat. Itt találja a domain név végződésekhez tartozó szabályzatokat:

- .hu domain regisztrációs szabályzat és a Tanácsadó Testület weboldala
- .eu domain regisztrációs szabályzatDomain megrendelés esetén Megrendelőnek ki kell töltenie egy online megrendelőlapot, melyből a rendszer legenerál egy kinyomtatható .pdf fájlt. A kinyomtatott és megfelelően aláírt megrendelőlapot szkennelve be kell küldeni az info[kukac]nt-service.hu e-mail címünkre az alábbi csatolmányokkal együtt:


- cégek esetén a cég létezését igazoló dokumentum (pl. cégbírósági végzés) és az aláíró jogosultságát igazoló aláírás minta.A .hu domain nevek tulajdonos váltása esetén a domain általános megrendelésén kívül a lemondó fél részéről szükség van egy lemondó nyilatkozatra, melyet az alábbiakban letölthet. A .hu tulajdonos váltás díja 1800 Ft + ÁFA, amely egy adminisztrációs költség, a domain lejáratát nem befolyásolja. Ha a lemondó fél cég, akkor a cég létezését igazoló cégbírósági végzést és az aláíró jogosultságát igazoló aláírás mintát is mellékelni kell!

Lemondó nyilatkozat cég - cég esetére
Lemondó nyilatkozat cég - magánszemély esetére
Lemondó nyilatkozat magánszemély - cég esetére
Lemondó nyilatkozat magánszemély - magánszemély esetéreA .hu domain nevek átregisztrálása egyszerű megrendeléssel működik. A .hu átregisztráció díja 1800 Ft + ÁFA, amely egy adminisztrációs költség, a domain lejáratát nem befolyásolja. Nemzetközi domainek esetén az átregisztráció a mindenkori éves hosszabbítási díjjal egyezik meg, a domain név 1 évvel meghosszabbodik. Az átregisztráció domain végződésenként változik. .com .net. info .org domainek esetén szükséges az úgynevezett "Transfer lock" kikapcsolása és egy "Auth Code", amelyeket a domaint átadó regisztrátor tud biztosítani.Egy domain név amikor lejár, nem kerül azonnal felmondásra, hanem bizonyos ideig egy úgynevezett karanténba, parkolási állapotba kerül, melyből igény esetén visszaállítható. A karanténból, parkolási állapotból való visszaállítás egyes esetekben költséggel jár, mely domain név végződéstől függően változik. A .hu domainek lejárat után 45 napon belül normál hosszabbítási díjon hosszabbíthatóak, majd a domain úgynevezett törlési parkolásba kerül 60 napig, ezután véglegesen törlődik a nyilvántartásból. 45 nap letelte után, a törlési parkolás státuszban a tulajdonos újraregisztrálhatja a domaint. Ha ezt nem teszi meg, az véglegesen törlődik, és a domain mindenki számára regisztrálhatóvá válik. A .eu domain nevek lejárat után 40 napig vannak karanténban. A karantén időszak alatt a névhez kapcsolódó weboldalak és e-mail címek nem működnek. Miután a karantén időszak lejár, a domain név felszabadul, és bárki regisztrálhatja érkezési sorrend alapján. .eu domainek esetén a karanténból való visszaállításnak díja van, mely megegyezik a .eu domainek mindenkori listaárával! A .com, .net, .org, .info domainek esetén a domain lejáratát követően 12 napon belül lehetőség van a domain név hosszabbítására. Ezután a domaint már csak 30 000 Ft + ÁFA visszaállítási díj megfizetése esetén lehet visszaállítani, vagy meg lehet várni, amíg a domain újra felszabadul, de utóbbi opciónak megvan az a hátránya, hogy a domain nevet más regisztrálja be. A domain a lejárattól számított legkésőbb 90 nap után újra regisztrálható.